Monday, November 25, 2013

Nursing cover.

Ooit vond ik, toen ik nanny was in de US, een mooi zwart stuk stof op straat. Ik had het van ver uit een buggy zien vallen. Tegen dat ik het oprapen kon, was de eigenares al ver van mij verwijderd - het was namelijk uit een jogging stroller geduikeld. En de dame in kwestie ging nogal een vaart ...

Ik nam het mee naar huis, waste het en ging op zoek naar het eigenlijke nut ervan. Het bleek een nursing cover te zijn; het ding werd uitgeleend aan vriendinnen die het konden gebruiken. Het viel in de smaak, en ik kreeg de vraag of ik zoiets zou kunnen maken om kadoo te doen. 

Ik vond verschillende tutorials maar vond deze de beste. Duidelijk uitgelegd en goede afmetingen (ik ging bij een nursing mommy ten rade; zij maakte er zelf verscheidene, maar geen waren 'perfect'. Bij het googlen van de criteria kwam ik bij de gebruikte link terecht.) Het moeilijkste was nog het vinden van de perfecte boning, leg dat maar eens uit in het Koreaans! 
Er werd gevraagd om sobere kleuren en patronen: turquoise met wit en/of grijs. Deze turquoise stof lag bestemmingsloos in mijn kast, en werd voorzien van een witte voering. Allebei lichte katoentjes. Ik maakte er snel nog een kleine assortie burpcloth bij. Hopelijk is het dat wat de toekomstige mama in gedachten had! 










Sunday, November 24, 2013

In etappes.

Ellie, je weet wel, het mooiste babietje ooit, is bijna vijf maanden oud, en kreeg haar geboortekadoo in etappes. Toen ze geboren werd, kreeg ze harembroekjes. Een paar weken later een naamslinger. En daarna ... bleef alles geknipt op mijn naaitafel liggen. Sterk bezig!

Dit weekend vierden we samen Thanksgiving en kon ik niet met lege handen verschijnen. De geplande mand kreeg eindelijk vorm en werd gevuld met bijpassende handdoekjes, een lieve zachte pop, en tenslotte een sweater met muzieknoten op, aangezien beide ouders in een koor zingen. 

Ik ontwikkelde ook een voorliefde voor de letterknoopjes. Die maken elk kadoo steeds weer af, maar het is wel een gepruts om ze deftig ergens aan te zetten!




De pop bleek een hit te zijn bij Ellie, de mand bij de ouders (de stofjes zijn identiek aan die gebruikt in Ellie's kinderkamer) en Ellie is nog steeds de mooiste baby ooit. Toch?


Nog steeds ben ik fier op haar geboortekaartje waarvoor ik de foto's mocht verzorgen. Het uiteindelijke resultaat vergat ik hier te tonen. Bij deze: 




Thursday, November 21, 2013

Voor een kleine agi.

Ofte baby, kindje. 

Een klein Belgische babietje werd geboren in deze grote Koreaanse stad ...

Zo een koud weer vroeg om een warm dekentje. Om lekker ingeduffeld en geknuffeld te worden. Welkom Liv!







Wednesday, November 13, 2013

Give Away

Alle jong, sinds maart sleept er hier een give away aan. 

Aan dit tempo wil niemand dat boekje nog, want uw kinderen zijn tegen dat ik 200 volgers heb ongetwijfeld al uit die patronen gegroeid. 150 volgers zou echter binnen afzienbare tijd moeten lukken, zou ik denken, niet? 
Nog negen mensen die deze blog volgen en een reactie achterlaten; en dan kiest een onschuldige hand de winnaar. 
Dan kan het boekje eindelijk de post op; ik zal het stoflaagje er eerst van blazen, beloofd!

Ook nog even vermelden dat ik mijn stoffenkast verder opruim. Ik heb nog een hele doos die weg moet, aan zachte prijzen. Vind mij op Facebook!



Monday, November 11, 2013

Boekenliefde.

Geschenkpakketten met boeken waren overduidelijk in trek vorige week vrijdag.

Het Dr. Seus pakketje was verkocht binnen de vijf minuten na opening, evenals het Rainbow Fish pak. De macon short met bakboekje lag welgeteld tien minuten op tafel. Stiekem hoopte ik dat het niet verkocht zou geraken en dat ik het zelf kon houden. Niet dus. Ik had er beter een patroontje van gemaakt. 
Puff The Magic Dragon, een grote vloerpuzzel van 48 stukken, verpakt in zijn eigen stof, bleef helaas liggen, evenals de Trick or Treat bag, dat een I Spy boek bevat in dat thema. Hetzelfde pakket in kerst thema, daar werd net niet voor gevochten. Helaas vond ik slechts 1 Christmas Spy boek, anders had ik nog wat mensen kunnen verblijden.


 

 

 



For Sale:
Halloween set: 25,000 krwon.
Puff, The Magic Dragon, set: 30,000 krwon.



Sunday, November 10, 2013

De hit op de bazaar.

De bazaar bleek een succes te zijn. Met nieuwe klanten en ook een groot deel terugkerende klanten, als dat niet fijn is!

Uiteindelijk zat ik acht dagen in mijn naaikamer, die nu op een ontploft vogelnest lijkt. Opruimen, daar had ik niet erg veel tijd voor.

Ik had ooit enkele stofjes verzameld van Eric Carle. 3 yard katoen van "The Very Hungry Caterpillar" en 2 yard fleece van "Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?" Een paar maand geleden vond ik de bijhorende boeken on sale. Samen werd het natuurlijk dit:





Een stofje met uilen werd ook tot twee dekentjes getransformeerd, toen ik een bijpassend boekje vond.
Al deze geschenkpakketjes waren in no time uitverkocht.



Nu het kouder wordt is er toch niets leukers dan samen met een boek onder een deken te kruipen he!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...