Monday, November 25, 2013

Nursing cover.

Ooit vond ik, toen ik nanny was in de US, een mooi zwart stuk stof op straat. Ik had het van ver uit een buggy zien vallen. Tegen dat ik het oprapen kon, was de eigenares al ver van mij verwijderd - het was namelijk uit een jogging stroller geduikeld. En de dame in kwestie ging nogal een vaart ...

Ik nam het mee naar huis, waste het en ging op zoek naar het eigenlijke nut ervan. Het bleek een nursing cover te zijn; het ding werd uitgeleend aan vriendinnen die het konden gebruiken. Het viel in de smaak, en ik kreeg de vraag of ik zoiets zou kunnen maken om kadoo te doen. 

Ik vond verschillende tutorials maar vond deze de beste. Duidelijk uitgelegd en goede afmetingen (ik ging bij een nursing mommy ten rade; zij maakte er zelf verscheidene, maar geen waren 'perfect'. Bij het googlen van de criteria kwam ik bij de gebruikte link terecht.) Het moeilijkste was nog het vinden van de perfecte boning, leg dat maar eens uit in het Koreaans! 
Er werd gevraagd om sobere kleuren en patronen: turquoise met wit en/of grijs. Deze turquoise stof lag bestemmingsloos in mijn kast, en werd voorzien van een witte voering. Allebei lichte katoentjes. Ik maakte er snel nog een kleine assortie burpcloth bij. Hopelijk is het dat wat de toekomstige mama in gedachten had! 


4 comments:

 1. Mooi gemaakt, maar ik vind het zo een nutteloze uitvinding ;).
  Je hoeft je helemaal niet te schamen om je kind te voeden!
  Al is het in "andere landen" waar jij woont misschien minder normaal om je baby openbaar te voeden?

  ReplyDelete
 2. ik heb de jongste ook borstvoeding gegeven, en echt, ik ben mij zo een ding gaan kopen! je bent een attractie op jezelf als je openbaar bv geeft. Maar ik moet zeggen, ik vnd die doek ook absoluut niet praktisch. Er was ruimte voor verbetering vond ik :) De jowue ziet er ook alvast veel mooier uit dan de mijne :)

  ReplyDelete
 3. Wauw ! Prachtig, ben er zeker van dat Vicky het mooi zal vinden. jammer dat ik geen plannen meer heb voor een baby ;-) Op zich is het geen probleem om borstvoeding te geven in het openbaar, maar dan moet je je daar als mama zeker genoeg voor voelen. Als dat niet het geval is, is deze doek een prima oplossing om overal naar toe te kunnen gaan en toch privé je kindje aan de borst te leggen.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...