Een boontje voor ...

Buba & Batma

2006

Buba & Batma is een NGO die zich inzet voor wees- en straatkinderen in Mahabalipuram, Tamil Nadu, in het zuidoosten van India. Deze NGO wordt ter plaatse geleid door Hetty Schiltmans. Vanuit Bree, Belgie, gaat Jo Coenen en een team vrijwilligers op zoek naar fondsen en de nodige steun. Meter van dit bijzondere project is Kim Clijsters.

In 2006 maakte ik, samen met Ina, kennis met Hetty. We brachten fijne dagen door in het weeshuis.
In 2008 keerde ik er samen met mijn mama en zusje terug. Ook Maarten ging er met mij heen in juli 2009.

2008

Graag doen wij een oproep om dit project een duwtje in de rug te geven. Meer informatie over hoe je dit kan doen, vind je hier.
Met eigen ogen hebben we gezien hoe Hetty en haar team een verschil maken in het leven van kinderen die anders geen toekomst hebben. In het weeshuis heerst een huiselijke sfeer en vormen de kinderen en hun begeleiders een groot warm gezin. Ze gaan naar school en krijgen naschoolse bijles. Alle kinderen zitten in het correcte schooljaar: een grote verwezenlijking als je weet dat de kinderen analfabeet waren toen ze in het weeshuis werden opgenomen! In 2006 ontmoette ik er Sharmila, een van de oudste meisjes; zij gaat volgend jaar naar de verpleegster school. Wat fijn om dit te vernemen!No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...