Saturday, July 13, 2013

Australie.

In Februari ontvluchtten we de Koreaanse koude. Met een camper zouden we langs de kust van Sydney naar Melbourne rijden. Dat was het oorspronkelijke plan. 

Toevallige ontmoetingen zorgden ervoor dat we onze reisroute aanpasten. Om het in een notendop samen te vatten:
We landden op Sydney en reden onmiddellijk de stad uit, langs de kust, down under. 
Van Narooma, trokken we meer landinwaarts via Cooma, naar het Kosciuszko National Park. Langs Beechworth reden we terug zuidwaarts om vanaf Torquay de Great Ocean Road tot aan de Twelve Apostles af te rijden. We kregen niet genoeg van het prachtige uitzicht en besloten langs eenzelfde weg naar Melbourne te rijden, waar we de camper inleverden.
Tijd om Melbourne te verkennen: al stappend, fietsend, of met de tram of bus. Na drie dagen vlogen we naar Sydney, de stad die we gedurende twee dagen te voet bezichtigden. Heel wat kilometers hebben we afgelegd.
Een prachtige reis, waar we immens veel deden en zagen, op 13 dagen tijd.
En zoals we tegenwoordig bij elk land dat we bezoeken ons afvragen, "Zouden we hier kunnen wonen?" is het antwoord een volmondige "JA". Het bedrijf mag ons altijd daarheen sturen, was onze conclusie. Het ligt echt wel aan de andere kant van de wereld, maar volgens ons zouden we best veel bezoekers over de vloer krijgen. 

Onze camper.
Great Ocean RoadPort Campbell
Twelve Apostles

SydneyP.S: Ondermeer dit zorgde ervoor dat het voor mij een super reis was:

Meer wel dan niet kom je dit logo tegen!4 comments:

 1. Van alle landen die wij reeds bezochten, was Australiƫ ook datgene waarvan we dachten dat we er wel wilden wonen! Aan de andere kant van de wereld, dat wel, maar mooi en relaxed! Super foto's heb je genomen.

  ReplyDelete
 2. Het is hier inderdaad mooi maar het is wel heeeeeel erg ver weg........

  ReplyDelete
 3. wauw, heel mooie foto's! Precies allemaal postkaartjes zeg!

  ReplyDelete
 4. Ik zou er ook met veel plezier kunnen wonen :-)
  En inderdaad, je ziet daar overal de glutenvrije opties aangeduid. Hier (in Belgiƫ) is mij dat nog nooit ergens opgevallen ...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...