Saturday, January 5, 2013

De multifunctionele naaikamer.

Kerstavond vierden we in het gezelschap van Maarten's fietsvrienden, in het appartement van een pas verhuisde Amerikaan. Rum, kalkoen, haardvuur, dessert buffet ... included. Om middernacht begon het sprookjesgewijs te sneeuwen. Hoe iddylisch. De glutenvrije ondergetekende had de ganse dag glutenvol staan bakken, om zichzelf warm te houden en om van het dessert een buffet te maken. We gingen dronken en beladen van de complimentjes (voor de bakkunsten he) naar huis. Ge moogt zelf kiezen welke term op welke persoon slaat.

Kerstdag zelf werd gevierd bij onze Nederlandse vrienden, "de Okkies". Hun eerste en laatste Kerst in Seoul. Over een paar weken ruilen ze Korea terug in voor Nederlands. Struisvogelsgewijs negeer ik dat feit. Weet je, ik zal er nooit aan wennen, aan dat voortdurend afscheid nemen. Een stuk harder ben ik er door geworden. Meer gesloten ook. Een echte metser, want er staat inderdaad een muurtje rond mijn hart. En daar ben ik eigenlijk niet zo blij mee. Ik heb mij daar een voornemen over gemaakt. Jaja. Daar schrijf ik later nog wel eens over, als dat iemand zou intereseren ...

Op Oudejaar was het bij ons te doen. Keith, de Canadese fietsvriend, en zijn Koreaanse vriendin, Ari, waren van de partij. Evenals Johan, een Belgische jongen die voor een aantal maanden het Koreaanse werk team had versterkt, en zijn bezoekende vriendin. Maarten onderging de vrijdag ervoor Lasek en we waren dan ook van plan om het simpel te houden: het gourmet toestel werd vanonder een laag verhuisstof getoverd.  Uiteindelijk waren we alsnog gedwongen een driegangen menu in een te steken. Het toestel had de reis van India naar Korea overleefd, maar gaf de geest, evenals al de elektriek in ons appartement, bij het uitproberen. 
Ons appartement is super gezellig (vind ik, he) maar beschikt niet over een grote eettafel. De grootste tafel in huis is ... de naaitafel. Die had ik al eens eigenhandig uiteen gevezen, verhuisd van kamer, en terug ineen gestoken. Met die ervaring in het achterhoofd plus het nog eens bekijken van de toen ontstane kuiltjes in ons parket (pas op, dat is niet geheel mijn schuld zene, dat is gewoon gevoelig Koreaans flutparket - dat is keizacht, die mensen hier slapen daarop, he!) werd de naaikamer op snel tempo wijselijk omgetoverd tot feestlokatie. Een niet alledaagse setting! 

En alle geluk dat ik enkele dagen voorheen door mijn stofkasten was gegaan. Bij het opentrekken van de kastjes zagen de gasten immers dit: stofjes geordend per thema/per voorziene projekt. 
Leve de goede voornemens! En leve het feit dat ik al eind 2012 aan die voornemens was begonnen! Pfiew!

              9 comments:

 1. Misschien klein, maar vast héél gezellig.
  En zo schoon geordend, zeg. Jij verandert nooit van gedacht, zo na verloop van tijd?

  ReplyDelete
 2. Er staat/ligt duidelijk nog heel wat op stapel bij jou :-)

  ReplyDelete
 3. En de prijs voor 'meest georganiseerde blogger van 2013' gaat alvast naar jou!

  ReplyDelete
 4. niks schoner om tussen de stofjes te vieren... En uw stoffenkast mag gezien worden!!
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  ReplyDelete
 5. Ik had graag ook in jouw naaikamer nieuwjaar gevierd! Wat is er nu leuker dan tussen een stapel stofjes zitten!
  Anyway dat muurtje-rond-je-hart-gevoel dat ken ik ook. Na negen jaar expat heb ik er zo een beetje genoeg van om leuke nieuwe mensen te leren kennen en dan al veel te snel weer afscheid te moeten nemen.
  Wij zijn hier ongeveer aan onze 4de generatie vrienden. Dringend gezocht: Mensen die hier blijven!! 1 voordeel we kennen ondertussen echt wel mensen over de hele wereld.

  ReplyDelete
 6. Proficiat Joke met je opgeruimde naaikamer , met je versierde oudejaarstafel, met je handigheid in van alles en nog entwat: naaien van mooie spulletjes, in mekaar steken van gedemonteerde tafels en zelfs muurtjes metselen.Wauw... Zo'n handige klusjesvrouw...

  ReplyDelete
 7. Ach lieve Joke met muurtje om het hart... ik wil graag van jouw voornemen weten! Even wat luchtigers: ik ben jaloers op jouw sorteerskills!

  ReplyDelete
 8. Oh Joke, uw hartje! Doet mijn hartje ook wat pijn doen...

  Amaai, uw stofjes kast! Ik ga eens op de leer bij jou moeten komen om dat hier wat deftiger in orde te krijgen ;-)

  Mis jullie!
  X

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...