Tuesday, January 8, 2013

"No pain, no gain!"
Overal in blogland verschijnen er bijzonder mooie creaties. Ik lijk niet verder te komen dan een opgeruimde stoffenkast en een gigantische ideeenlijst. En daar zal niet snel verandering in komen. 

Voornemen "2398" voor dit jaar is" "Minder denken, twijfelen en gewoon doen." Bij deze is het dus aan mij om vrijdag onder het laserapparaat te liggen. Hopelijk herstel ik even snel als de man des huizes. Na 25 jaar met een bril door het leven te zijn gegaan, ben ik heel erg benieuwd naar een leven zonder! Vandaag kreeg ik een uitgebreid drie uur durend onderzoek (Mr. Choo van de kliniek was duidelijk in zijn babbelen). De laatste test vond ik vrij pijnlijk en mijn rechter oog heeft aanzienlijk meer moeite als mijn linkeroog om onderzocht of bedruppeld te worden. Dat belooft. Volgens Mr. Choo ben ik binnenkort heel ervaren in dat laatste en komt alles goed, aangezien mijn oog'afwijkingen' binnen de perfect te corrigeren range valt. Op elke vraag en bedenking van mij, kwam een uitstekend antwoord. Eentje waarin ik me telkens kon vinden. Toch veel geruststellender als de dame van het andere oogcentrum die bij vooronderzoek en iedere vraag van Maarten bleef uitroepen: "no pain, no gain" en "you have to take risks in life". Het gaat nog altijd om ogen, en daarvan heeft een mens er maar twee, he ...

Anyway, veel aan de machine zal er niet gezeten worden de komende weken. Gefotografeerd ook niet, want mijn vriendje ligt bij de dokter. In de ene winkel werd er me verteld een nieuwe lens te kopen, bij de tweede werd ik doorverwezen naar een louche uitziend gebouw. Alwaar een oudere Koreaanse man onmiddellijk wist het probleem te detecteren en wou/wil verhelpen voor zo'n 40 euro. Geduldig afwachten dus en misschien een voornemen om toe te voegen aan de lijst: niet te snel oordelen. 


PS: Mr. Choo complimenteerde mij met mijn smalle gezicht. "Al die Koreaanse meisjes ondergaan plastische chirurgie en laten hun kaaklijnen veranderen om een smal gezicht te hebben, en jij hebt dat gewoon!" Moet je weten dat het altijd weken duurt vooraleer ik een passende bril vind. Door dat smalle gezicht word ik zelfs doorverwezen naar de kinderafdeling! Nog volgens Mr. Choo zijn de Koreaanse meisjes te veel bezig met hun uiterlijk, en voornamelijk hun gezicht. Kon ik enkel beamen. Toen hij echter zei dat hij vindt dat ze beter hun lichaam chirurgisch laten corrigeren op sommige plaatsen, moest ik toch heel erg hard lachen!
PS 2: Het gaat om Lasek, niet om Lasik. Er is wel degelijk een (o.a. pijn)verschil tussen beiden. 
7 comments:

 1. succes meisje! en amaai, die 1e kliniek, no pain, no gain... brrr! creeps! ogen, die wil je toch wel houden eh!

  ReplyDelete
 2. Ik ben anderhalf jaar geleden ook gelaserd en ga nu ook brilloos door het leven. Had ik het geweten, ik had het eerder laten doen. Leuk, die adelaarsogen! Vooral als je er rekening mee houdt dat ik aan beide kanten ook nog eens zo'n 50 decibel hoorverlies heb en met een hoorapparaat rondloop. Halfdoof ben ik nog steeds, maar mijn bril heb ik toch al lekker naar de prullenbak kunnen verwijzen! O ja, wat dat oogdruppelen betreft, dat is inderdaad nodig, maar als je het op deze manier doet, draai je er je hand niet meer voor om: niet omhoog kijken, en angstig kijken hoe die druppel naast je oog valt, maar omlaag kijken, je hoofd een klein beetje omlaag houden, je onderste ooglid een heel klein beetje naar onder trekken en daar het druppeltje inleggen. Easypeasy!

  ReplyDelete
 3. Succes klinkt zo gek, hé. Dat moeten we eigenlijk aan de Choo zeggen! Maar hou je taai. En neem genoeg rust.
  xxx

  ReplyDelete
 4. We duimen mee voor een vlot verloop!! Ik draag ook al heel lang vrij sterke lenzen, maar zou het (nog) niet durven denk ik. Fijn dat je ervoor gaat!

  ReplyDelete
 5. Geweldig voornemen! Mr. Choo kan inderdaad aardig babbelen ja. Dat druppelen, ach... na een half jaar lukt het me al bijna zonder spiegeltje... Maarja, mijn oog-handcoordinatie is dan ook lichtelijk afwijkend, komt vast goed bij jou. Tot morgen bij de zonnebrillenjacht :-)

  ReplyDelete
 6. Hoe is het met het resultaat?
  Groetjes, tante leen

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...