Wednesday, July 10, 2013

"Mor, wat sleurt gij toch allemaal mee?"

Ik heb het al vaak mogen horen. Dat voor menig buitenstaander mijn koffer een zeer vreemde inhoud heeft, daar kan ik inkomen. Maar ik zou zeggen: "Oordeel niet vooraleer je zelf in het buitenland woont en 1 of maximaal 2 keer per jaar naar Belgie kan gaan."
Dit is wat er laatst in mijn koffer richting Seoul zat:


 1. Sandalen die ik in de zomer van 2008 in Mammallapuram kocht en die nog in Belgie lagen. Maarten verhuisde naar India met 1 valies, ik deed hetzelfde. Er liggen dus wel nog wat spullen in Belgie - af en toe brengen we iets over, zoals winterkledij, de gitaar, ...
 2. Nieuwe schoenen - hier niet zo makkelijk te vinden wegens ofwel zeer slechte kwaliteit, ofwel goede kwaliteit maar drie keer zo duur als in Belgie.
 3. Enkele nieuwe broeken en shirts - buiten XXS, XS, S zijn er hier geen andere maten te vinden. Ik ben niet gezegend met Koreaanse maten. 
 4. Favoriete t-shirts van de MDH.
 5. Een voorraadje kindertshirts en slabben om te flocken.
 6. Mijn kleren, gewassen door de mama! Lekker ruiken dat dat altijd doet. Puur kinder sentiment mag.
 7. Met de A cup bh's die hier in de winkel hangen, ben ik niets. Ik MOEST dus gaan shoppen.
 8. Een noodzakelijke voorraad als je niet met een lokaal maandverband dat aanvoelt als een plastieken surfplank in uw onderbroek wil rondlopen.
 9. Favoriete shampoo - hier niet te vinden, al zeker niet in zo een kleine verpakking, en als ik zuinig ben, kom ik 6 maand toe! Douchegels voor mannen - daar doen ze in Korea niet aan mee.
 10. WIPP: do I need to say more? Never fails.
 11. Keukenhanddoeken: erg, maar ik vond hier geen goeie - leve de Hema.
 12. Een aanvulling van de huisapotheek.
 13. Het baksken! Zonder geraakt ge niet ver.
 14. Praktische benodigdheden zoals goede schoensmeer en patroonpapier.
 15. Gekregen boeken! Joepie!
 16. Kadootjes (leuk, zo verjaren in België): een sjaal, gekozen door Mona, van Griet, ijskreem potjes van Nele (gevuld met Chocotoffs en rode neuzen), een Rituals set van Bregje en een rode leren mini sjakosj van mijn tandarts (ik heb een hele goede en lieve tandarts!).
 17. Een zijden sjaal gekregen van de mama. Ik denk omdat ze me graag ziet.
 18. Een kadootje van mijn ouders voor de MDH: ge kunt niet beter scoren als met iets fiets gerelateerd, een doos van zijn favoriete pralines en een zak snoep.
 19. Chocolade, chocolade, chocolade - om kadoo te geven. Leuke doosjes van Daya Chocolates Brugge. Steeds een hit bij de Koreanen!
 20. Koffiepads meegebracht voor een kennis, die 'in nood' zat.
 21. Een zak zoute chips - dat weegt niets he en dat hield mijn kofferinhoud op zijn plaats. En glutenvrije gist, om brood te kunnen bakken.
 22. Een mini voorraad glutenvrij gerief voor mij.
 23. Haribo's voor de MDH.
 24. Pure verwennerij voor de MDH - borrelnootjes.
Wat er in mijn koffer zit richting Belgie binnenkort? Die heeft een heel andere inhoud.
Voor mij is de beste tactiek om een koffer te vullen, een doos klaar zetten en in de voorafgaande dagen, weken af en toe een item dat mee moet, in zwieren. (Almost) Never fails.

De huidige stand:

5 comments:

 1. Daar denk je niet aan eh, als je hier woont, dat er veel dingen zijn die hier overal te krijgen zijn, en daar gewoon niet bestaan. En de dikke Koreaan bestaat niet?

  ReplyDelete
 2. Als je niet van plastieken maandverband houdt (allé nu? :-P) moet je mss eens denken over een lady cup (of ander merk). Dan kan je nooit meer zonder zitten!

  ReplyDelete
 3. Grappig :-) Ge moogt nog zo'n postje schrijven over de valies richting België!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...