Friday, November 2, 2012

De laatste herfstdagen ...


Vorig weekend kwam Maarten op zaterdagavond thuis van Houston. Met een koffertje vol leuks: kerstkadootjes voor zijn petekind, lekkers voor in de snoepenkast, 'Blokus' om de lange winteravonden door te komen, ...

We profiteerden van het goede weer en van het feit dat we vroeg op waren (leve Maarten's jetlag) om een bezoekje aan Suwon's Fortress Wall te brengen.


Maarten kreeg de kans om zijn boogschiet talent te demonsteren.
Voor een euro mocht je tien pijlen afschieten. Waar we dachten dat zo even snel te doen, wachtten we een kwartier om vervolgens allemaal mooi op een rij te luisteren naar een Koreaanse uitleg die maar bleef duren. Maarten schoot zijn pijlen af en dacht het af te bollen, maar dat was buiten de kwikke dame gerekend. "No, no, waaaaaaaaaaaaaaait, pick up, pick up!"
Het was dus terug wachten geblazen op de rij Koreanen die hun tijd ruimschoots namen om hun pijlen door de lucht te laten zoefen.
Gelukkig zagen we de humor er wel van in.

 

In de warme herfstzon bewandelden we het vijf kilometer lange pad.
Opvallend vond ik de combinatie van het 'moderne' uitzicht en de 'oude' wal. Hoewel 'oud' in Korea een zeer relatief begrip is.Na een snelle lunch - leve de 7 Eleven winkeltjes - reden we richting het Korean Folk Village. Om het kind een naam te geven: een Koreaans Bokrijk. Het was drommen om een glimp op te vangen van de spektakels.
Precies alsof heel Seoul eenzelfde idee had opgevat om hier op zondag te vertoeven.


De koord danser was op een gegeven moment niet geheel overtuigd van zijn eigen kunnen. Net dat ogenblik kon ik vastleggen op de gevoelige plaat.

We hebben zijn act niet uitgekeken.
In India zagen we bedel meisjes van een jaar of 6 meer indrukwekkende en halsbrekende toeren uitsteken op een schamelere koord.

De kunstjes van de stoere paardenjongens konden ons dan wel weer bekoren. Je moet het maar durven!

 Nog een actje van coole breakdancers in Hanbok meegepikt.
Wel grappig in zo een 'setting'.

Volgende beelden werkten op onze lachspieren:

 

En nieuwe vrienden maken hoort er natuurlijk ook bij!Het ziet er naar uit dat het de laatste warme herfstdagen waren. De thermometer wist ons vanmorgen te vertellen dat het om negen uur de volle twee graden was. Winter here we come. Voor de komende 5 maand. Helaas!1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...