Monday, May 6, 2013

Over de proef op de som nemen.

Gisteren deden we van ontbijt met verse mango (gekocht aan de Filippijnse stand op de Friendship Fair, de dag ervoor) vooraleer we op pad gingen.
Met de taxi naar de Hyatt en vandaar te voet de N-tower en berg op, alwaar er als echte toeristen geposeerd werd.

 

We baanden ons een weg door (de geuren van larven, varkenskoppen, etc ... van) Nandaemun, om uiteindelijk bovenaan de Shinsegae van lekkere sushi te genieten.

Van daar is het maar een korte wandeling naar Myeongdeong - befaamde shopping area en was het koppen gelopen geblazen.

"Boys will be boys."Vermoeide voeten hadden we toen wel, dus huiswaarts de taxi in. Nog even relaxen in de tuin van de compound, dachten we. 
Tom, geheel onder de indruk van onze verhalen over de eerlijke Koreanen die altijd terugbrengen wat we verliezen (trouwring, Ipad, ...), nam de proef op de som. Bij thuiskomst bleek zijn Iphone nergens te bespeuren. En inderdaad, Korea zou Korea niet zijn: binnen het half uur werd deze gelokaliseerd en met behulp van een Koreaanse team maat (en vriend natuurlijk) van Maarten, belandde de Iphone bij zijn rechtmatige eigenaar. 

Het was een super weekend, jammer dat die altijd zo kort duren. Tom, werk ze nog in Korea en tot de volgende!


PS: De luchtmatras werd nog niet ontlucht. Dus aan eenieder die zin heeft: kom maar logeren. De verse lakens komen eraan!
2 comments:

  1. Fantastic photos and blog!
    Groetjes,Steffi

    ReplyDelete
  2. Het ziet er allemaal heel aanlokkelijk uit. Cultuur, eten, marktjes, eerlijkheid van de Koreanen ('t zou hier niet waar zijn) en last but not least : STOFKES...
    gr ria

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...