Tuesday, December 4, 2012

Over 'het dalleken' en een Orla Kiely give away!


Ik zit in een dalleken, heb ik de indruk.
De laatste weken was het te druk en was er te weinig zin om te bloggen.
Door allerlei redenen, is het ook te druk in het koppeken. Niet zo gezond dus.
Maar er wordt aan gewerkt: 2 maal in de week intensieve yoga moet me helpen mijn 'zen' terug te vinden.
Die wordt trouwens onmiddellijk danig op de proef gesteld tijdens het heen en weer reizen naar de les. Telkens een uurtje met de metro en een tiental minuten met de taxi, dat laatste is geen erg. De metro is een ander verhaal. Zeker nu het winter is en er duchtig op los wordt geniesd (zonder zakdoek), gerocheld (wil je niet weten), gehoest (zonder hand voor de mond) ... Sommige aspecten van een andere cultuur liggen mijn hygienische zelve niet zo. Ik moet mij meermaals bedwingen om de mensen rondom mij geen pakje zakdoeken aan te bieden. 

Er rolde de laatste weken ook niets vanonder de naaimachine. Nochtans aan inspiratie geen gebrek: de Vlaamse naaiboeken arriveerden immers ook in het verre Seoul. Een groot deel patronen werd overgetekend op een regenachtige dag, mooi gelabeld en ... geklasseerd.
Dat kan niet de bedoeling zijn, natuurlijk.


Ik ging een aantal weken terug tevergeefs op tricot zoektocht. De mooiste tricotstofjes vond ik, maar niemand was bereid er aan mij te verkopen. Wholesale weet je wel. 

In de Uniqlo waren er 'sales' op de Orla Kiely tshirts: altijd fijne prints en dus kwam ik alsnog thuis met tricot.
Wil jij ook zo een tshirt om in te pronken of om te 'recycleren', dan kan dat! Ik geef immers 1 auto tshirt (lange mouwen, ronde nek) weg. Laat een reactie na, met daarin je voorkeur van stofje en de gewenste maat. Volgende week op 11/12 maak ik de winnaar bekend.

Als ik in mijn naaikamer zit heb ik graag wat muziek opstaan. Zeker in de 'donkere' dagen - het is hier tegenwoordig om twintig na vijf donker! De laatste update van mijn ipod was in het jaar 2009. Hoog tijd om voor wat variatie en hopelijk inspiratie te zorgen, denk ik.
Heb je een goede tip voor me, laat dat dan ook na in je reactie. Je verhoogt er je kansen misschien niet door maar maakt mij er happy mee!

PS: Het is misschien wel een 'mannelijke' print, het model is wel degelijk eentje uit de vrouwencollectie.
PS2: Dat donkere tshirt is eigenlijk zwart.
PS3: Ik hoor vanalles graag: verras mij!


35 comments:

 1. Oh! Zo tof! Volgens mij pikt mijn wederhelft die in alvorens ik heb kunnen nadenken over recycleren. Fan van de lichte versie in een Europese M.

  ReplyDelete
 2. Toffe give-away. En heel leuke prints. Donkere is meer mijn ding (Europese maat M dus).

  ReplyDelete
 3. oooh mooie give away, ik vind de felle print het mooist!
  Ik heb geen idee wat je graag hoort van muziek, maar ik een van de ontdekkingen van dit jaar zijn voor mij "alabama shakes"...

  ReplyDelete
 4. Schoon schoon, dat rechtse blauw is helemaal mijn ding. Ik doe dus heel graag mee! :)

  ReplyDelete
 5. oooh die zijn mooi! Vooral de lichte versie spreekt me aan, graag een beetje kleur in donkere dagen. En doe maar het grootste maatje.
  Voor muziek: de soundtrack van broken circle breakdown is echt prachtig!

  ReplyDelete
 6. Tuut tuut, ik doe graag mee voor de donkere versie. Prachtige t-shirts.

  ReplyDelete
 7. Wat is de lichte versie mooi hé! Ik vind die Orla Kiely prints echt super.
  Aangezien het moeilijk is om tips te geven als je de muzieksmaak van de ander niet echt kent, kan ik inderdaad de muziek van de broken circle breakdown aanraden, is echt de moeite. Ik hoor ook graag Welcome home van Radical Face en 2 weeks van Grizzly Bear (is wel niet van dit jaar ...). Ik kan dat begrijpen, die dip. Ik heb ook heel lange tijd naar iets toegewerkt, het is nu voorbij, en je vraagt je af wat er nu zal gebeuren. Je komt er wel door, neem je tijd. En hopelijk helpt de yoga ;-). Mocht ik winnen, dan graag de Koreaanse M, oftewel de Europese S ;-)

  ReplyDelete
 8. Zalig!! Jouw weggevertje, hé. Dat je last hebt van een winterdip is wat minder!
  De europese M, daar wring ik mij wel in :-)
  xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gij zult u niet moeten wringen in een Europese M, als ik er in kan, gij zeker :)

   Delete
 9. Ik vind de lichte stof de mooiste. En dan graag de Koreaanse L...
  Wat betreft die muziek, daar ben ik helaas hopeloos in. Verder dan K3 lijk ik de laatste tijd niet te komen :-)

  ReplyDelete
 10. De soundtrack van "skyfall" en voor mij een fietstruitje in het donkere stofje.

  ReplyDelete
 11. Goh, ik vind ze allebei heel mooi, al zal het donkere het best bij mijn 'garderobe' passen...
  En wat muziek betreft: als het een beetje mag (Belgisch) rocken: Triggerfinger!

  ReplyDelete
 12. Als het een troost mag zijn, hier is het tegenwoordig al even vroeg donker... Als ik zou winnen kies ik voor de lichte versie in een europese medium.

  ReplyDelete
 13. Wat een mooie stofkes, ik doe graag mee voor de lichte versie, Europese maat S.

  Groetjes Frullemieke

  ReplyDelete
 14. Die winterdip, dat ken ik! Succes ermee, die yoga zal alvast wel helpen.
  Enneuh, ik moet "Lili" gelijk geven. De soundtrack van de "Broken Circle Breakdown" is magnifiek. Het helpt mij met mijn winterdip om met die plaat mee te "zingen"! ;)

  Ik ben fan van de lichte versie en voor mij het grootste maatje als ik zou winnen!

  ReplyDelete
 15. Ik vind die donkere echt wel schoon.

  Wat die muziek betreft; tegenwoordig luister ik weer veel naar Counting Crows, Paulo Nutini en Ray LaMontagne. En natuurlijk blijven de klassiekers zoals Etta James, Otis Redding en James Cooke fantastisch.

  ReplyDelete
 16. Ohh leuk! Ik doe graag mee voor een Koreaanse L, de kleur maakt niet uit!
  Qua muziek heb je aan mij niet veel, ik zing alles mee maar kan geen namen onthouden...succes!

  ReplyDelete
 17. Ik doe ook graag mee, vind ze beide superchic! En ga dus voor de europese M, welke mag je zelf kiezen.
  En muziek... help, ik kan ook gewoon geen namen onthouden en ik hoor ook alles graag (in periodes) Deze week luisterde ik naar Veldhuis&Kemper, Free Souffriau en Queen

  ReplyDelete
 18. 'n Winterdipje?. Ik begrijp je, maar... kijk omhoog overdag naar die veelal heldere hemel in Seoel met wat zon en bedenk dat het hier zeer grijs is, zeer nat en donker om 17u.. Over drie weken zijn de dagen weer aan het "lengen" want al is het dan winter , het ruikt reeds naar de lente, naar de zomer , naar de zon en het groen en dan staat zo'n T-shirt , het donkere , wel prachtig. Dan is het liedje van het sneeuwwit vogeltje uitgezongen en komt de koekoek er weer aan...:-) :-). Koekoek

  ReplyDelete
 19. Oh, zo'n mooie prints! Ik vind ze allebei heel mooi, maar ik zou recycleren voor mijn zoons, dus dan toch liefst de lichte versie. Maat maakt niet uit, hoe groter, hoe meer te recycleren, dat wel ;-) Oh, ik hoop echt dat ik geluk heb!
  Qua muziek kan ik je niet veel leren, dat is een gen dat bij mij ontbreekt, vrees ik. Maar als je sinds 2009 niets hebt toegevoegd, zou ik toch 'Gotye' erbij zetten. Die geraak ik niet beu.

  ReplyDelete
 20. Oh, een dipje = niet leuk!!!
  Aanraders muziek: idd the soundtrack van The Broken Circle Breakdown is echt heel schoon (ik heb 'm dan ook gisteren pas in de cinema gezien).
  Maar enkele andere schoontjes uit mn lijstje: Louis Armstrong ("la vie en rose" en "What a wonderfull world" bijvoorbeeld), Ella Fitzgerald, Jonathan Jeremiah ("Happiness"), Irma ("I know"), The Cardigans, Kate Nash, Adele, The Foundations (vb "Build me up, buttercup", ZAZ (oh, zo mooie franse liedjes; ze wordt de moderne Piaf genoemd; als je een beetje down bent zijn vooral "Je veux" en "Le long de la route" heel vrolijk om je direct terug zin te geven, toen ik die laatste voor het eerst op de radio gehoord had, heb ik net zo lang op youtube gezocht via een stukje tekst dat ik onthouden had, tot ik gevonden had van wie het was; maar "La Fee" is ook een heel mooitje) , Selah Sue, Hannelore Bedert, Mira, Yevgueni ("Als ze lacht", "Pannekoeke"), Bart Peeters, Ronny Mosuse, Rodrigo y Gabriela (spelen akoestische gitaar, maar staan daar zo snel op te tokkelen dat je ogen niet meer kunnen volgen, prachtige ritmes en up tempo muziek, "Tamacun" vind ik hun beste nummer),Basement Jaxx, Blof (een Nederlandse groep, die Nederlandstalige nummers brengt, onder andere rock, maar ook al eens melancholisch), Anouk, Regina Spector, Alanis Morissette, ...
  Tot zover de artiesten, kheb dan ook nog een paar goeie nummers, maar ik durf nogal eens vergeten van wie ze zijn: Une Belle Histoire, Mr. Blue Sky, Blackbird (ah, die weet ik wel, tis van the Beatles, kben anders niet direct fan van hun muziek, maar dees vind ik wel zeer geslaagd) Fast Car (Tracy Chapman), Move on up, The Fear (Ben Howard), Somebody that I used to know (maar die zal je ook wel kennen denk ik), Lemon Tree, I need a hero, Black horse and a cherry tree, 9 crimes, Touch the Sky, Teardrop, Heartbeats (José Gonzales), ...

  Ja en dan zal ik het hier maar bij laten zeker (kben weer in overdrive gegaan denk ik), tegen da je die allemaal gehad hebt, zijn we al 2013 denk ik. Er zitten nogal verschillende genres tussen, maar ik ben een beetje zoals Raymond van het Groenewoud: "ik hou van veel muziekjes". Zo hoop ik dat er ook iets tussen zit naar jouw gading. Ik geef toe, t zijn geen echt recente, maar tis soms eens leuk klassiekers te (her-)ontdekken. Ik wens je er heel veel plezier mee, :)
  En ik zou t bijna nog vergeten, de donkere is mijn favoriet.

  ReplyDelete
 21. Woehoeee! Da's nogal een give away zeg! Ik ga voor een Koreaanse large in het eerste stofje. De liedjes van het moment voor mij zijn She Wolf van David Guetta en het bondnummer van Adele. En natuurlijk dat van die Koreaanse buur van u :D Een paar van mijn all time favorites: This Mortal Coil - You and your sister + Song to the Siren, Peter Fox - Haus am See, alles van Daan, Coldplay en Rammstein (jawel), Robyn - With every Heartbeat, Jonsi - Go do, Lamb - Gorecki, Beethoven - Mondscheinsonate (ik heb een brede smaak), Birdy - Skinny Love, Damien Rice - Nine Crimes, en zo kan ik nog een tijdje doorgaan :D

  ReplyDelete
 22. Zo mooie give away, ik doe mee voor de donkere versie in maatje M europese maat.
  De laatste tijd luister ik graag naar Bruno Mars en Within Tempation ;-)

  ReplyDelete
 23. Ik ben geen muziek mens dus tips....???? kan ik u niet mee helpen...
  Ja echt wel leuke give away.
  Maat M. Ik vind ze alletwee wel leuk, maar ik heb toch het liefst stof met witte achtergrond...
  Groetjes
  Maren
  PS hier is het nu ook al heel vroeg donker hoor!

  ReplyDelete
 24. Ik doe graag mee!
  Muziek komt bij mij in vlagen. Ik ben momenteel zwaar onder de indruk van het hele Elbow oeuvre (beetje laat, maar kom). Mijn absolute held is Richard Hawley, maar daar moet je natuurlijk voor zijn.
  Als het vrolijker en opgewekter moet klinken, dan leg ik Faithless op. Of Pet Shop Boys, dat is ook altijd goed voor een portie nostalgie én lachen! Idem voor New Order! Of een van de Maxx cds van Studio Brussel. Daar staat ook veel dansbaars op, altijd goed voor het humeur.
  Andere liefdes van mij zijn U2, The National en met periodes zelfs Dire Straits. Dat gitaarspel van Mark Knopfler... dat is toch echt virtuoos.
  Het liedje van het jaar is hier 'My moon my man' van Feist. Een YouTube liedje dat veel op repeat heeft gestaan. 'Wonderful Life' van Hurts ook, trouwens. En 'Nightcall' van Kavinsky. Oooh, ik zou nog wel even kunnen doorgaan.
  Roep maar als je in het land bent en iets wil.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, en qua shirt: het maakt niet uit. Misschien een lichte voorkeur voor de lichte variant, maar ze zijn allebei prachtig. En maat? De grootste! :)
   En jij: goed voor jezelf zorgen, hé! Veel buiten komen, veel licht opzoeken en muziekjes draaien! x

   Delete
 25. Zo mooie print. Ik denk meteen: recycleren voor Tuur, dat zou hij geweldig vinden.
  Ik hoor graag en veel muziek, maar kan weinig nummers bij naam onthouden.
  Wat ik wel weet is dat ik Radiohead, Snow Patrol, Goose, Selah Sue, Triggerfinger,..., en eigenlijk nog zo veel meer, graag hoor!

  ReplyDelete
 26. Oh! Dat ik dat hier nog niet eerder zag. Ik ben compleet wég van Orla Kiely en ik win nooit give away's ;-). De lichte versie in de europese S zou hier met veel liefde gedragen worden.

  Al die muziektips hierboven zijn ook inspirerend zeg. De nieuwe Mumford & Sons (Babel) is ook wel een aanrader. Of "...and then we saw land" door Tunng. Beetje speciaal maar geweldig voor een lazy sunday.

  ReplyDelete
 27. Als muziektip: de soundtrack van de film Once... zalig!

  En ik doe graag mee voor de rechtse t-shirt in Koreaanse L :)

  ReplyDelete
 28. He, dat ik dit gemist heb? Zo'n mooie prints, ja ook voor vrouwen :)
  Ik doe graag mee voor een europese S.

  Als ik een dipje heb zet ik bart peeters op. Ik weet niet waarom, maar zelfs de niet-vrolijke liedjes beuren mij op.

  ReplyDelete
 29. Leuke stofjes! Ik doe graag mee voor de lichte versie, Europese maat M! Ik vind het moeilijk om muziektips te geven. Zoveel mensen, zoveel smaken. Ik vind de muziek van Robbie Williams leuk, maar ook Anouk, Queen en U2...

  ReplyDelete
 30. De linkse, bleke, Koreaanse large zegt mij wel wat!
  Een nummer waarbij ik steeds wegdroom is http://www.youtube.com/watch?v=nLMDpCVkp_g Een groep waarbij ik helemaal uit de bol kan gaan zijn dan weer Mad Caddies!

  ReplyDelete
 31. Op het laatste nippertje om mee te doen voor de medium gele!
  Ik word altijd vrolijk van zeer foute muziek uit de oude doos, de i love the nineties of gewoon paul severs met zeg eens meisje :-)

  ReplyDelete
 32. wil ook wel eens meedoen voor een give away, voor de donkere versie medium.
  teksten en muziek van Jaques Brel bekoren me en doen de stress wegvloeien!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...