Tuesday, April 10, 2012

Jarig in Seoul.

28 februari was het Maarten zijn verjaardag. Zijn 30e, dus dat moest toch deftig gevierd worden.
Een maand op voorhand verstuurde ik een oproep aan familie en vrienden om wensen, herinneringen, anekdotes, ... voor/over/met Maarten in email, briefpost, collage of tekening mijn richting uit te sturen. 
Daar werd goed gehoor aan gegeven. De schoendoos onder mijn naaitafel vulde zich vlotjes met reacties. 
En de laatste dagen was het heen en weer lopen naar de one hour photoshop om creaties uit te printen.

Ik gaf de 28e 's morgens een handbaggage koffer af op zijn werk. De begroetende collega's werden duidelijk gemaakt te zwijgen over mijn aanwezigheid op den Atlas. En dubbelgevouwen sloop ik de secretaresse haar bureau binnen. Die zou hem rond vijf uur 's avonds het koffertje met instructies overhandigen.

Pintje, nootjes, sigaar want het is een eindje rijden.
Instructies en een outfit.


Hij werd opgewacht door enkele vrienden, op het adres van Leontien en Jaco, waar hij nog nooit was geweest. Maarten had nauurlijk het adres gegoogled, maar was er niet veel wijzer uit geraakt. Nok was de beste kok en het werd smullen van de Thaise loempias, pad thai, etc ... Jaco maakte het feest af door Maarten van whiskey te voorzien. Vanzelfsprekend kreeg hij ook kadootjes en als kers op de taart een grote envelop met alle kaartjes, wensen, collages, ...!  Van zijn schatten Yse en Lotte een filmpje. Evenals van zijn zussen en (toekomstige) schoonbroers.
Thema van de avond: fietsen natuurlijk!
 
 Heel veel wensen van overal: Zweden, India, Belgie, Italie, Vietnam, Korea, ...

Vorige week was het mijn verjaardag. 's Morgens een vergadering van de Dutch Hamel Club waar ik enkele kadootjes mocht ontvangen. 's Middags wat shoppen met Esther en Nok en 's avonds had Maarten een verrassing voor mij in petto (en ik had al een overlock gekregen!): een initiatie tango. Heel leuk maar niet gemakkelijk! Erna nog heerlijk gesmuld van typische Indische gerechten. Van een multiculturele avond gesproken. Ik vraag me trouwens af of we in een volgend land op zoek zouden gaan naar Koreaanse restaurants?!

Ziet es, hoe serieus.
Beetje pips, want per ongeluk gluten binnen gekregen. Ai!
Mmm, butter chicken en met de vingers!
En hier geven ze, zoals het hoort, de bowl water met citroentje!
                     3 comments:

  1. Volg al een tijdje je blog. Kijkt mijn man toevallig vandaag mee over mijn schouder en zegt hij: "Dat is een collega van mij. Dat is Maarten op die foto!" Wat een toeval. :-D Groetjes! Ook van Freek (Atlas Copco Wilrijk) aan Maarten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serieus? Ik zal dat eens moeten doorgeven en oppassen wat ik hier zeg over den Atlas ;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...